Seurakunta on myös yhteisö, joka palvelee. Diakonia eli kirkollinen hyväntekeväisyys on kristillisen seurakunnan järjestämää palvelu- ja avustustyötä. Kysymyksessä on yksi kristillisen seurakunnan perustoimintamuodoista jumalanpalvelustoiminnan ja lähetystyön ohella.

Sana diakonia on kreikkaa ja tarkoittaa palvelua. Kristillisessä uskossa diakonia perustuu sekä Raamatun opetuksiin lähimmäisenrakkaudesta että alkukirkossa vakiintuneeseen tapaan huolehtia vähäosaisista. Palvelutyön ohella diakoniaan liittyy kristillinen julistustoiminta sekä kristittyjen keskinäisen yhteyden ja yhteistoiminnan vahvistaminen.

Joensuun vapaaseurakunnassa diakoniatyötä tehdään esimerkiksi antamalla ruoka-apua ja auttamalla lapsiperheitä, vaikeissa elämäntilanteissa olevia työikäisiä ja vanhuksia. Osa diakoniatyöstä toteutetaan ViaDia Joensuu –yhdistyksen avulla (www.viadia.fi/joensuu). Varikko Pohjois-Karjala –projektissa ja Lähiötalolla on mahdollista saada tukea lapsiperheen arkeen, yksinäisyyteen, päihde- ja mielenterveyspulmiin, hankalien elämäntilanteiden selvittelyyn ja arjessa pärjäämiseen monella eri tavalla. Jos tarvitset apua arkeen, ota rohkeasti yhteyttä!

Teija Nuutinen, toiminnanjohtaja, ViaDia Joensuu ry.

Uusia työntekijöitä

Seurakuntaan on valittu kaksi uutta työntekijää. Joona Mäntynen Vääksystä aloittaa nuorisotyönjohtajana ja Marja Mönkkönen aloittaa lapsityönjohtajana 1.9 alkaen. Tervetuloa!