Joululaulu kertoo vanhasta suutarista, jonka luokse itse Mestari on luvannut tulla jouluvieraaksi. Iloisena vanhus odottelee vierastaan ja kohta oveen jo koputetaankin. Mestarin sijaan oven takana on kuitenkin vain köyhä nainen lapsensa kanssa. Suutari pyytää naista sisälle odottamaan arvokasta vierasta ja ojentaa samalla huovan palelevalle lapselle.

Kohta oveen taas koputetaan. Tällä kertaa kolkuttelija on nälkäinen pummi, joka jouluaaton yksinäisyydessään pyytää suutarilta palasen korppua nälkäänsä. Suutari kutsuu hänetkin Mestaria odottamaan ja siinä sivussa antaa tälle kuumaa keittoa.

Jouluaattoilta pimenee pimenemistään mutta Mestaria ei vieläkään näy, ei kuulu. Mutta sitten oveen taas koputetaan. Juoppo naapuri siellä sopertelee hukanneensa avaimensa jonnekin. Suutari huokaisee, ”Tule tänne odottamaan kanssamme Mestaria, sijaan sinulle vuoteen, nuku pääsi selväksi”.

Jouluaaton vaihtuessa yöksi vanha suutari menee lopulta nukkumaan. Hän näkee unta Mestarista. Pettyneenä hän kertoo odottaneensa turhaan, sinä et tullutkaan! Mestari kuiskaa: Olin luonasi tänään kolmasti, hyvää Joulua ja kiitos sydämestäni!

”Mestari on tulossa kylään meille,
Hän on ilmoittanut minulle sen varmasti.
Mestari on tulossa tänään meille,
voiko jouluvieras olla enää parempi!”

(https://www.youtube.com/watch?v=nXBHfppPYDY)

Teija Nuutinen