"Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas." Jes. 9:6

Joulun ihme on ehkäpä maailmanhistorian suurin paradoksi: ääretön kohtaa äärellisen, ajaton ajallisen. Voimme yrittää mahduttaa kaikki maailman valtameret yhteen pieneen lasiin, mutta ymmärrämme sen olevan mahdotonta. Kuitenkin Jumala teki jotain vielä suurempaa murtautumalla maailmaansa pienen vauvan ruumiissa.

Tuo vauva oli Jumala itse. Inhimillisesti ajateltuna hän oli pieni ja hauras, riippuvainen äitinsä huolenpidosta ja läheisyydestä. Kuitenkin tuo pieni vauva oli jo se maailman valo, joka valaisee jokaisen ihmisen. Hän kantoi valtaa harteillaan. Hän oli maailmankaikkeuden Herra, lihaksi tullut Jumala.

Huomenna muistelemme näitä tapahtumia, kun hiljennymme joulun sanoman äärelle. Muistelemme Herramme armorikasta syntymäjuhlaa. Katso ja iloitse, meille on syntynyt Vapahtaja Daavidin kaupungissa! Siunattua joulua jokaiselle!

"Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan." Joh. 1:9