Suomalaisia kutsutaan vuosittain viettämään kahta rukouspäivää, jotka tasavallan presidentti 400-vuotista perinnettä noudattaen julistaa. Ensimmäinen rukouspäivä 18.1. sijoittuu kristittyjen ykseyden rukousviikolle 18.–25.1. Toinen rukouspäivä on lokakuussa 24.10. Rukousviikkoa toteutetaan kaikkialla maailmassa ja se kutsuu myös suomalaisia kristittyjä yhteyteen ja rukoukseen.

Rukousviikon 2016 kansainvälinen teema ”Kutsuttu julistamaan Jumalan suuria tekoja” perustuu 1. Pietarin kirjeen 2:9 kehotukseen kaikille kristityille: ”Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa.”
Kaiken pimeyden keskellä on olemassa todellinen toivo. Jumala on kutsunut meidät uskovat yhdessä julistamaan tätä toivoa, joka on Jeesuksessa Kristuksessa.

Kanervalatalolla on tiistaina 19.1. klo 18.30 Kirjan – ja rukouksen ilta, jossa Kirjojen Kirja on esillä. Torstaina 21.1. klo 18 lähtee Kanervalatalon hartauden jälkeen liikkeelle Kirkkovaellus, joka pysähtyy Ortodoksikirkossa klo 18.30 ja päätyy Joensuun kirkkoon klo 19. Siellä pidetään seurakuntien yhteisen kirkkovaelluksen päätöstilaisuus. Tervetuloa!

Ari Urhonen