Viime sunnuntaina ja maanantaina kokoonnuimme seurakunnan johtohenkilöiden kesken pohtimaan sitä, haluammeko lähteä rakentamaan yhteistä tarinaa. Paljon on tapahtunut, ja paljon on edessäpäin. Onko meillä yhteistä tahtotilaa lähteä etsimään sitä tarinaa, jonka Jumala on varannut Joensuun vapaaseurakunnalle?

Samalla, kun puhuimme JNSvapiksen tarinasta, puhuimme meidän omista tarinoistamme. Mikä on minun tarinani kaikkivaltiaan Jumalan kanssa? Ennen kaikkea, miten voin löytää tämän tarinan?

Jos haluamme lähteä seurakuntana yhteiselle matkalle, tarvitsemme mission - tehtävän. Mitä tekemään Jumala meitä kutsuu? Vieraileva johtajuusvalmentaja herätteli meitä kysymällä, että mitä tämä kaupunki menettäisi, jos Joensuun vapaaseurakuntaa ei olisi? Mikä on se meidän perimmäinen tekijä, mikä määrittelee seurakuntamme, ja mikä herättää meissä intohimoa, innostusta ja päättäväisyyttä? Päätimme, että haluamme lähteä yhdessä selvittämään, mikä on seurakuntamme missio.

Seurakunnan tarina ja minun tarina voivat kietoutua yhteen. Sillä samalla, kun seurakunnalla on oma kiehtova tarinansa, on seurakuntalaisilla omansa. Mikään seurakunta ei voi kuitenkaan tarjota kaikille kaikkea. Siksi on tärkeää miettiä, tukeeko seurakuntani sitä tarinaa, jota elämään Jumala minua kutsuu. Ei ole väärin todeta, ettei jokin seurakunta ole sinua varten.

Tarinan löytämisen ytimessä on itsensä tunteminen. Meille opetettiin, että kun opimme tuntemaan itsemme, niin kutsumuksen löytäminen on tästä luontainen seuraamus. Seurakunnan tarkoitus onkin auttaa jäseniään löytämään oma "ydinminä" - sen, kuka minä todella olen ja mikä on identiteettini Kristuksessa. Johtajien merkitys on tässä prosessissa olennainen. Meitä johtajia haastettiinkin muuttamaan käsitystämme siitä, mitä on johtaminen. Meidän tulee palvella, mutta ei niin, että tekisimme asiat muiden puolesta. Meidän tulee auttaa muita löytämään itsensä ja lahjansa, eli tehdä kristityt valmiiksi siihen, mihin Jumala lapsiaan kutsuu.

Kuka sinä olet? Mikä voisi olla sinun missiosi, mikä herättää sinussa intohimoa, innostusta ja päättäväisyyttä? Miten seurakuntamme voisi tukea sinua tässä tehtävässä? Mikä on se sinun tarinasi, jota sinua kutsutaan elämään kaikkivaltiaan Jumalan yhteydessä?

"Herra, osoita minulle tiesi, opeta minua kulkemaan polkujasi. 5 Ohjaa minut totuuteesi ja opeta minua, sinä Jumalani, auttajani! Sinuun minä luotan aina. 6 Herra, sinä olet laupias, muista minua, osoita ikiaikaista hyvyyttäsi." - Ps. 25:4-6 -

Joona Mäntynen