Kevät on ihanaa kasvun aikaa luonnossa.  Aurinko antaa valonsa ja lämpönsä ja sade kostuttaa maan, niin, että kasvun ihme on mahdollinen. Näitä kasvun elementtejä, joita luonto niin kipeästi tarvitsee, tarvitsemme myös me.

Tarvitsemme valoa, joka näyttää sydämestämme asioita, joiden tulisi muuttua. Tarvitsemme valoa, että näkisimme ottaa rikan ensin omasta silmästämme. Valo auttaa meitä myös näkemään toiset ihmiset Jeesuksen silmin.

Tarvitsemme kasvuumme toisten ihmisten lämpöä, läsnäoloa ja kohtaamista. Jumalan hyvä suunnitelma meille on seurakunta, jossa voimme hioa toinen toistamme. Siellä voimme oppia, että olemme erilaisia, mutta ainutkertaisia.  Jokaisella meistä on omat lahjansa ja tapansa toimia. Seurakunta on siis erinomainen paikka kasvaa ja kypsyä.

Tarvitsemme myös päivittäin ravitsevaa, elävää vettä Jumalan sanasta. Se virvoittaa ja avartaa mieltämme. Se neuvoo ja rohkaisee meitä elämämme eri vaiheissa.

Mahdollisuus muutokseen voi alkaa, kun antaudumme kasvun tielle ja annamme Jeesuksen valon, lämmön ja veden tulla elämäämme. Millainen on siis sinun kasvutarinasi?

Marja Mönkkönen