Charles M. Sheldon on kirjoittanut 60 vuotta sitten kirjan, joka fiktiivisessä tekstissään peilaa tosielämään asetettuja henkilöhahmoja ja heidän ratkaisujaan suhteessaan siihen miten Jeesus toimisi heidän elämäntilanteissaan. En ole välttämättä samaa mieltä aina heidän ratkaisuistaan, mutta kirjan teksti haastaa pohtimaan mielenkiintoisella tavalla, mitä Jeesuksen seuraaminen voisi olla meidän arjessamme?

Mitä Jeesus tekisi, jos hän olisi koti-isä, journalisti, yrittäjä, tehdastyöläinen, muusikko, eläkeläinen, nuori, tai kuka tahansa meistä tämän päivän ihmisistä?

Jokaisen elämässä tulee moni vaikeita ongelmia eteen, hankalia ihmissuhteita, asenneongelmia ja taloudellista hätää, eivätkä oppimamme selviytymistavat toimi. Kirja osoittaa, että Raamatun periaatteet tulevat yllättävän lähelle meidän arkista elämää ja antavan meille uusia mielenkiintoisia lähestymismalleja – voimaannuttavia ja iloa tuottavia malleja.

Mitä tapahtuisi kodeissamme, opiskelupaikoilla, työpaikoilla ja seurakunnissamme, jos otsakkeena oleva kysymys saisi ohjata meidän ratkaisujamme? 

Kysymys on jätetty meidän kysyttäväksemme. Rohkenemmeko tehdä sen? Jos rohkenet, kerro kokemuksistasi muille.

”Sillä siihen teidät on kutsuttu. Kärsihän Kristuskin teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään.” (1 Pietarin kirje 2:21, Uusi testamentti)

Ari Urhonen

_________________________________________________________________________________________________

Mahdollisuus muutokseen tilaisuudet Kanervalatalolla, Leinikkitie 1:

pe 16.9. klo 19 Nuorekas Vapiksen perjantai kaikenikäisille, pastori Jukka Laamanen
su 18.9. klo 16 Uudistuva Vapiksen sunnuntai, pastori Jukka Laamanen

Missiokahvila, Torikatu 19
•    auki ke, to ja pe klo 12–18, la klo 9-13
•    ilmainen kahvi – ja teetarjoilu
•    kohtaamispaikka kaikenikäisille!