Carpe diem on latinaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti "poimi päivä", mutta käännetään yleensä muotoon "tartu hetkeen". Tämä hyvin tunnettu lentävä lause on peräisin roomalaiselta runoilijalta Horatiukselta, joka kehottaa Leuconoë-nimistä naista käyttämään hyväkseen jokaisen käsillä olevan hetken ja varoittaa häntä luottamasta liiaksi tulevaisuuteen.

Tiettynä historian hetkenä Jeesus Kristus jätti kolminaisuuden mahtavan seuran ja enkelien palvonnan ja ihailun; hän pukeutui ihmislihaan ja kulki koko maailmankaikkeuden läpi ojentaakseen kätensä sinulle ja minulle juuri silloin, kun monet meistä olivat parhaillaan tuhoamassa omaa elämäänsä.

Roomalaiskirje 5:8 ”Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.”

Se oli odottamaton ja täysin ansaitsematon siirto Jumalalta.

Miksi hän teki sen? ”Olen tullut etsimään ja pelastamaan kadonneita.” (Luuk. 19:10)

Ihmiset olivat Jeesukselle ainoa tärkeä asia. Yksinäiset, sairaat, masentuneet, toivottomat ihmiset. Ihmiset, jotka ovat sotkeutuneet tukahduttaviin tapoihin ja tuhoisiin ihmissuhteisiin ja kokevat elämän tyhjyyttä kaiken hyvinvoinnin keskellä.

Kun lentokoneen kapteeni lähtee koneellaan kentältä, hänellä on yhteys lennonjohtotorniin. Sieltä hän saa tarvittavan tiedon ja avun. Varsinkin epävakaassa säässä. Hänelle ei tule mieleenkään sulkea yhteyttä lennonjohtotorniin ja lennellä omin päin koneellaan.

Moni ihminen lentää läpi elämänsä niin, että heidän yhteytensä on suljettuna Jumalaan. He eivät saa minkäänlaista tietoa Jumalasta. He eivät saa ohjausta eivätkä apua. Useimmat lentävät sokkona huonoissa sääolosuhteissa, kunnes kone putoaa ja palaa. Yllättävän moni tekee näin.

Yhteys on avattava ja taivaan taajuus löydettävä. Taajuus avautuu numerossa 5015, joka löytyy Jumalan ohjekirjasta Raamatusta.

Psalmi 50:15: ”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."

Tartu tähän auttavaan käteen rukouksessa - nyt!

- Ari Urhonen

PS. Hyvää Isänpäivää kaikille isille!