Perinteisiä valtakunnallisia Lähimmäistyön päiviä vietetään jälleen pe – la 10. – 11.3.2017 Jyväskylässä, Kiponniemen toimintakeskuksessa. Tapahtumassa diakoniatyön vapaaehtoiset ja ammattilaiset tapaavat eri puolilta Suomea.

Avaa päivien ohjelma tästä linkistä: http://www.viadia.fi/uncategorized/lahimmaistyon-paivat-2017-ohjelma/. Ilmoittaudu Kiponniemeen sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 010 3288 041 tai 040-7722 844

Myös Suomen Vapaakirkossa vuoden 2014 alusta käynnistetty vanhusasiamies –toiminta etenee. Sirkka Nivalan käynnistämä työ on osoittautumassa yhä ajankohtaisemmaksi ikääntyvässä Suomessa ja ikääntyvissä seurakunnissamme.

Kuluvan vuoden alusta vanhusasiamies –termi vaihtui vanhustyön yhdyshenkilöksi. Hyvä näin, yhdyshenkilö kuvaa paremmin luottamustehtävän luonnetta. Vanhustyön yhdyshenkilönä teen vanhustyötä ja vanhusasiaa tunnetuksi, sekä toimin asiantuntijana ja vaikuttajana Vapaakirkon sisällä sekä ympäröivässä yhteiskunnassa. Tehtävääni kuuluu myös neuvontaa ja ohjausta, koulutusta sekä tiedonkeruuta ja kehittämistä.

Tehtävä on laaja, muun ansiotyön ohessa yksin toteutettavaksi mahdoton. Siksi vanhustyön alueellisen verkoston syntyminen onkin ensiarvoisen tärkeää. Viime vuoden aikana tekemäni selvitys Suomen vapaaseurakuntien vanhustyön nykytilanteesta ja kehittämistarpeista on toiminut hyvänä pohjana alueellisen vanhustyön verkoston syntymiselle. Jäseniä on tällä hetkellä Helsingin, Tampereen ja Lahden seuduilta sekä Savo-Karjalasta.

Tavoitteena on, että verkosto järjestää tapaamisia ja koulutuspäiviä, joissa kuullaan alueiden erilaisia kokemuksia ja opitaan uutta. Ja ennen kaikkea innostutaan tästä tärkeästä lähimmäistyön alueesta, seurakuntiemme ikääntyneiden jäsenten ja muiden, usein vaikeissa elämäntilanteissa olevien vanhojen ihmisten auttamisesta.

Kiponniemi kutsuu vanhustyöstä kiinnostuneita ”Kaiken ikää samalla tiellä” –koulutukseen 12.-13.5. Jyväskylään. Yhteisen verkostoitumisen ja kokemustenvaihdon lisäksi saadaan käytännönläheistä koulutusta vanhuspalveluista, muistisairaan tai kuolevan ikääntyneen kohtaamisesta sekä vanhustyön erilaisista kehittämismahdollisuuksista vapaaseurakunnissa ja Viadia –toiminnassa. Esillä ovat myös seurakuntavaltuutus –asiat.

Toukokuun koulutuspäivän esite on valmistumassa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä teija.nuutinen(a)viadia.fi.

Teija Nuutinen