Joona kirjoitti viime viikolla elämän löytämisestä, siitä miten Jumalalla on suunnitelma jokaiselle. Jatkan samasta teemasta, sillä sydämessäni on jo jonkin aikaa ollut ajatus unelmista ja juuri siitä erityisestä unelmasta, joka Jumalalla on sinua ja minua varten.

Kaikki hyvä on lähtöisin Jumalasta, joka on kaikkivaltias, puhdas, täydellinen, joka on Rakkaus.  Ajattele, että voit tällaisesta Jumalasta sanoa: "Sinun kätesi ovat minut tehneet ja valmistaneet” (Ps. 119:73). "Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut” (Ps. 139:13). Kunkin meistä Hän on muovannut, punonut ainutlaatuisesti ja ainutlaatuiseksi, erilaiseksi kuin muut. Miten Hän rakastaa kättensä luomusta, sinun sydäntäsi, sinua. Hänen kaipauksensa on olla lähelläsi.

Olet osa Jumalan suunnitelmaa. Kenelläkään muulla ei ole täsmälleen samanlaista unelmaa kuin sinä kannat. Kirjassaan Unelman (K)Antaja Bruce Wilkinson määrittää hienolla tavalla unelman vahvaksi kaipaukseksi, joka vetää ihmistä kohti sellaista elämää, jota hän on syntynyt rakastamaan. Se, mille sydämesi palaa, mitä sinä rakastat tehdä, mikä innostaa sinua, ei ole Jumalan silmissä vähäpätöinen asia, vaan itse asiassa juuri se voi olla osa unelmaa, joka Hänellä on sinusta, unelmaa, jota sinä olet luotu rakastamaan.

Voi tosin olla, ettet osaa nimetä unelmaasi, olet ehkä unohtanut sen tai pelko, omat väärät valinnat, elämän olosuhteet tai joidenkin muiden määritelmät sinusta ovat saaneet sinut luopumaan unelmastasi. Omien valintojeni seurauksena luovuin itse joskus unelmistani, sillä en kokenut niillä olevan enää merkitystä. Tuolloin erään nuortenillan päätteeksi yksi nuori halusi jakaa kaikille ajatuksen, joka oli noussut hänen sydämelleen: älä luovu unelmistasi. Nuo muutamat lausutut sanat merkitsivät minulle paljon. Niinpä haluan sanoa sinulle nyt: Älä luovuta, äläkä anna periksi, tuntuipa sinusta miltä hyvänsä. Jumalan ajatukset sinua kohtaan ovat hyvät. Hän on luvannut antaa tulevaisuuden ja toivon (Jer. 29:11).

Unelmaa kohti kulkeminen ei kuitenkaan ole kivutonta, vaan mitä todennäköisemmin ensimmäisen, vaikean askeleen ottamisen jälkeenkin matkalla kohtaa esteitä, erämaata ja odottamista, jotka saattavat saada aikaan unelman kyseenalaistamista ja koettelevat uskoa Jumalaan, Unelman Antajaan. Ehkä unelmasi tuntuu liian suurelta; et voi uskoa pystyväsi toteuttamaan sitä. Lohdullista on muistaa Raamatun sankareidenkin epäröintiä Jumalan kutsuessa heitä toteuttamaan suunnitelmaansa. Jumalan vastaus kuitenkin aina oli ja on edelleen, että Jumala, joka on antanut sinulle unelman, auttaa sinua ja kulkee sinun rinnallasi (5. Moos. 31:8). 

Unelmastasi voi kehittyä jotain todella kaunista. Uskalla kulkea sitä unelmaa kohti, joka Jumalalla on sinusta. Sillä Hänellä ON unelma sinusta. Jos et vielä ole selvillä tuosta unelmasta, kysy sitä Unelman Antajalta. Vastaus voi joskus löytyä lähempää kuin arvaatkaan tai sieltä, mistä et ikinä arvaisi. Jumalan antamana se kuitenkin on se paras, juuri sinulle.