On tärkeää, että meidän elämäämme Jumala saa puhua Sanansa kautta sanoja, jotka pitävät meitä oikealla tiellä ja herättävät meissä päivittäin armon sisimmässämme niin, että säilytämme sisäisen vapauden.

Persoonallinen paha osaa syyttää, mitätöidä, nostaa häpeän ja kiusata.

Ongelmallista on se, että ajattelemme, että näin se varmasti on, en ole riittävän hyvä, en kelpaa Jumalalle. Ja pahinta on se, jos alamme uskoa, että liekö nämä minun ajatukseni suorastaan Jumalan puhetta.

Kun olemme kohdanneet omat syntimme, tunnustaneet ne Jumalalle, ne ovat kerta kaikkiaan pois pyyhitty ja anteeksiannettu. Meidän tehtävämme on karistaa päivittäin Jeesuksen nimessä syyllisyys ja häpeä päältämme ja nauttia elämästämme.

Älä lopeta hengitysreikien avaamista omaan ja toisten elämään. Painot kuristavat, ahdistavat ja tukahduttavat kaiken elämän ilon.

Elämä on kuin ravintolan ruokalista. Tässä uudessa järjestelmässä sinulla on vapaus valita mitä tahansa tahdot. Jos valitset ruokalajin ja myöhemmin huomaat miten pahasti ruumiisi reagoi siihen, armo ei estä sairastumista. Hyvä uutinen kuitenkin on, että Jumalan armo pitää yllä toivon hyväksytyksi tulemisesta Isän edessä. Hän tulee toivottamaan sinut tervetulleeksi takaisin yhteyteensä, mikäli käsittelet väärintekemisesi Jeesuksen kanssa ja palaat tielle.

Meidän ei tule kätkeä tottelemattomuutta armon alle. Raamattu kutsuu tällaista toimintatapaa julkeudeksi. Vääristä valinnoista johtuvat arvet saattavat näkyä elämässämme. Synti saadaan anteeksi, sen aiheuttamia arpia ei aina voida pyyhkiä pois.

Pidetään tärkeänä jokaisen henkilökohtaista vapautta sanoa ja olla sitä mieltä. Kristinuskon ydinasioissa tarvitaan yksimielisyyttä. Yksi sellainen on se, että Jeesus on ainut tie pelastukseen. Kun siitä mainitsemme, meidän tehtävämme on jättää valinta henkilölle ja kunnioittaa sitä. Kutsu vapauteen on olemassa joka tapauksessa jokaista varten. 

Ari Urhonen