Kuukauden teemana seurakuntamme jumalanpalveluksissa on ollut "Jeesuksen seurassa".

Jeesuksen seurassa on hyvä olla. Hän on kärsivällinen, Hän on lempeä. Hän ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu eikä muistele kärsimäänsä pahaa. Kaiken Hän kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken Hän on valmis kärsimään - meidän tähtemme. Jeesuksen rakkaus ei koskaan katoa.

Häntä on koeteltu kaikessa, ja siksi Hän jos kukaan pystyy ymmärtämään vajavuuksiamme (Hepr. 4:15). Hän on meidän puolellamme, kaikesta sydämestään.

Sinua ja minua kehotetaan heittämään kaikki murheemme Jeesuksen kannettavaksi, koska Hän pitää meistä huolen (1. Piet. 5:7). Miten vastaamme tähän kutsuun? Opimmeko tuomaan kaiken sen, mitä tarvitsemme, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon? Aivan kaiken? (Fil. 4:6)

Tähän kehotukseen liittyy valtava lupaus: kun opimme jättämään aivan kaiken Jeesukselle, Jumalan rauha voi varjella sydämemme ja ajatuksemme. Tämä rauha voi ylittää kaiken ymmärryksen. (Fil. 4:7) Meidän ei tarvitse olla mistään huolissamme. Kaiken voin jättää Hänen käsiinsä, joka minua rakastaa.

Opi siis antautumaan Herralle. Opi luovuttamaan taakkasi Hänelle. Se ei ole aina helppo tai yksinkertainen prosessi. Se on kuitenkin vaivan arvoista, sillä siihen piileytyy elämämme yksi ihmeellisimmistä ja ihanimmista salaisuuksista - saamme iloita Herran hyvyydestä tämän rikkinäisen maailman keskellä.

Siunausta elämääsi!


- Joona Mäntynen

Ps. Jos kaipaat hyvää ja makoisaa opetusta tämän aiheen tiimoilta, suosittelen tätä opetusta kuunneltavaksi https://www.youtube.com/watch?v=b29m9ZZ6qE0