1.-2.-luokkalaisten iltapäiväkerhossa voi puuhastella koulupäivän jälkeen rennossa ja iloisessa ilmapiirissä yhdessä muiden ikätoverien kanssa. Iltapäivän aikana ohjelmassa on vapaata leikkiä sekä ohjattua toimintaa tilanteen mukaan.

Iltapäiväkerhossamme on tällä hetkellä 15 paikkaa, ja se kuuluu Joensuun kaupungin alaiseen toimintaan. Toimintaa järjestetään muutama vuosi sitten valmistuneissa Joensuun vapaaseurakunnan tiloissa Kanervalatalolla. Meillä on yläkerrassa käytössä oma lastenhuone ja alakerrassa kahvio välipalaa sekä läksyjentekoa varten. Viereisessä kirkkosalissa onnistuu liikuntaleikit ja vauhdikkaammat jutut.

Ulkona on laaja piha-alue, jossa voi pelata esim. jalkapalloa, ajaa potkulaudalla tai leikkiä hiekkaleikkejä. Viereiseen metsään on mukava rakentaa yhdessä vaikkapa risumaja.

Teemme myös partiomaisia asioita, kuten luonnontuntemusta, opettelemme pienten työkalujen käyttöä ja tulentekoa, paistamme makkaraa, askartelemme ja kokkaamme. Kerran viikossa on Raamishetki, jossa tutustumme raamatunkertomuksiin.

Tärkeää on myös se, että lapset saavat levätä koulupäivän jälkeen, leikkiä omia leikkejä ja kokea olonsa turvalliseksi ja kotoisaksi.

Lisätietoja ip-toiminnasta saat iltapäiväkerhon ohjaajalta Sisko Maijalalta:  sisko.maijala@gmail.com tai p. 044 2391501.