Joensuun vapaaseurakunta on vireä lähettävä seurakunta. Itse asiassa ensimmäiset vapaakirkolliset kokoukset Joensuussa 1900 -luvun alussa olivat useimmiten lähetyskokouksia. Vuosien varrella lähetystyöntekijöitämme on ollut mm. Kiinassa, Himalajalla ja Thaimaassa.

Tällä hetkellä (loppukesä 2018) lähetystyömme on muutoksen alla. Osa lähetystyöntekijöistämme on palannut kotimaahan tai hakeutunut uusiin tehtäviin, eikä uusia ole vielä ehtinyt lähteä heidän tilalleen.

Pekka Wilde jatkaa raamatunkäännöstyössä, ja nyt syksystä 2018 lähtien yhteistyössä Suomen Pipliaseuran kanssa. Hän pystyy tekemään työtään pääasiassa kotoaan, Joensuusta, käsin.

Tiina Kärkkäinen on rukouslähettimme, joka työskentelee Jerusalemissa, Israelissa.

Maarit Eronen on myös media-alalla työskentelevä rukouslähettimme, ja hänen asemapaikkansa on Etelä-Afrikka.

Noora Hirvonen jatkaa lyhytaikaisen lähetystyön tekemistä opintojensa ohella. Hän valmistuu luokanopettajaksi keväällä 2019, jonka jälkeen lähetyskenttä ja mahdolliset lähetysopinnot odottavat.